Slott och koja

Avgång

9 september 2017

Hemresa

18 september 2017

Antal dagar

9 dagar

Destination

Transylvanien

Europas bäst bevarade hemlighet - Rumänien. Resan innehåller vandring genom små genuina bergsbyar i Karpaterna. Slott och medeltida städer i Transsylvanien inklusive besök i björnreservatet Zarnesti och avkopplande dagar i Sovota med hälsobad m.m. Naturligtvis blir det nån dag i Bucharest ..Vi bor hela resan på härliga genuina ställen. Resan går ej längre att boka

Reseplan

 

Dag 1 -Flyg till Rumäniens huvudstad Bukarest..Antingen bokar var och en flyget och vi träffas på hotellet eller så ordnar jag en gruppbokning, vilket som passar bäst. Vi bor centralt i den gamla stadskärnan och på kvällen samlas vi för middag på The Royal Cellar.

Dag 2 - Efter frukosten åker vi ut på landsbygden norrut mot Karpaterna. Vi besöker slottet Peles, ett av alla de häftiga slott som fortfarande finns här. Vi fortsätter till Azuga där vi checkar in på det härliga Rheine Pension, känt för sitt kök och vinkällare. Middag och besök i vinkällaren står på programmet. Här det blir provsmakning och en inblick i hur den lokala Champagnen blir till. Vi stannar här 2 nätter.

Dag 3 - Vandringsdag. Efter frukost åker vi till Bustein där vi tar linbanan upp till ca 2000 meters höjd med en magnifik utsikt över Bucegi bergen i Karpaterna. Härifrån går vandringsleden till Caraima Cross eller hela vägen ned till byn Busteni. Hela vandringen är ca 5 – 7 timmar. De som inte vill göra hela vandringen kan gå den sträcka som passar och ta linbanan ned igen. Lunch fixas antingen med box eller på annat sätt. På kvällen är det middag vid vårt pensionat.

Dag 4 - Idag åker vi först till Brasov, en härlig gammal stad med medeltida anor. Vi går runt i de vindlande gränderna och besöker bl.a södra Europas största gotiska kyrka. - Efter det står Bran och Drakulas slott på programmet. Lunchen är sedan på det passande Wolf restaurant innan vi på eftermiddagen fortsätter in i Transylvanien till byn Miclosoara där greve Kalnoky driver hotell och restaurang i varsamt renoverade hus. Ett lokalt kultur- och natur projekt drivs tillsammans med prins Charles och det får vi nu ta del av då vi stannar här 2 nätter för att uppleva den speciella atmosfären i denna del av världen.

Dag 5 - Vi tar en kort busstur till byn Micfalau där har möjlighet att uppleva det genuina Rumänien. Här finns möjlighet till en längre (valfri) promenad i Zalan dalen innan vi bjuds på lokal mat i byn. Efter lunch fortsätter vi till Zarnestis björn anläggning. Här rehabiliteras björnar som varit i fångenskap. Björnarna har 69 hektar skog att vandra igenom och vi får åka i ett litet tåg genom parken. På kvällen åter på Count Kalnokys residence och middag.

Dag 6 - Tyska köpmän och hantverkare grundade Sighisoara en medeltida stad med ringmur uppe på en höjd i hjärtat av Transylvanien och med på UNESCOs Världsavslista - Hit åker vi idag för att göra en sightseeing i de gamla delarna. Här sägs Greve Dracula vara född och det lever fortfarande myter om konstiga skrämmande varelser i dessa trakter. Vidare till Sovata i grevskapet Covasna där vi skall stanna i 2 nätter på Clermont Hotel & Spa.

Dag 7 - Fri dag - Varvad med lunch och middag Här finns möjlighet till bastu, spa behandlingar promenader, cykelturer m.m. m.m.

Dag 8 - Vi återvänder till Bukarest

Dag 9 -  Vi gör en sightseeing i huvudstaden, besöker ett friluftsmuseum m.m. Lunchen intages på Pescarus terass med utsikt över Herastralsjön. .resten av tiden är fri för egna utfärder fram till morgondagens flyg hemåt.

Dag 10 - hemresa

Resans pris exkl. flyg 13 800:-

 

I ovan priset ingår:

  • Allt enligt programmet

  • Egen buss

  • Alla inträden

  • Boende i härliga hotell och pensionat /tvåbäddsrum

  • Frukost + måltider enligt programmet

  • Engelsktalande guide

 

I priset ovan pris ingår inte flygresan (beräknad kostnad ca; 2000:- ). Detta är ett önskemål från tidigare resenärer som vill betala med kontokort för att få tillgång till bankkortens reseförsäkringsskydd. Jag bokar en gruppbiljett till bästa pris och sedan sker all kontakt direkt mellan resenär och det bolag som bokar flyget. Naturligtvis kan du boka flyget själv.

Hur anmälning och betalning går till:

Om Du vill följa med på resan betalar du bokningsavgift på 5800.- Sätt in pengar på Bankgiro 218-6088. Skriv: namn, adress, telefonnr och personsiffror (6 stycken) på inbetalningskortet. Ange även vilken resa du anmäler dig till, samt din e-postadress. Därefter kommer flyget att faktureras separat direkt från det bolag som sköter den biten. Brukligt är att biljetter betalas 30 dagar innan avresan. Resterande belopp betalas 30 dagar innan avresan.

 

Anmälan är bindande.

 

Avbeställningsregler.

Om du avbeställer resan med läkarintyg, eller av annan godkänd anledning (dödsfall eller att någon närstående blir allvarligt sjuk, så du tvingas avboka din resa) får du tillbaka 3300.- av din bokningsavgift fram till 30 dagar innan avresa. Efter det står hela bokningsavgiften inne. En administrativ avgift på minst 2500:- tas alltid ut vid avbokning.

Flyget har egna avboknings regler som medföljer fakturan från flygbolaget.

 

Samtliga resor omfattas av Statlig resegaranti.

"Den som väntar på att ta nästa steg kan bli stående på ett ben resten av livet"