Tåg, Tiger och lugna vatten

Avgång

20 januari 2019

Hemresa

2 februari 2019

Antal dagar

13 dagar

Destination

Lätt lyxig Indienresa

I januari 2019 reser vi till Indien för att i nationalparken Ranthambore försöka få syn på tigern i sin rätta miljö. Efter det går resan ned till söder och Kerala får några härliga dagars fågelskådning och kryssning i de sk. ”backwaters” innan det blir några lata dagar på stranden.

Reseplan

Dag 1 -  Avresa från Sverige – till New Delhi – vid ankomsten fixas inresehandlingar och vi möter upp av vår representant och åker till hotellet för att pusta ut.

Dag 2 -  Eventuellt en kortare sightseeing innan det är dags att stiga ombord på eftermiddagståget ned till Nationalparken Ranthambore. Resan tar ca 5 timmar och väl framme checkar vi in på The Tigers Den varifrån våra safariturer utgår.  Här stannar vi 3 nätter.

Dag 3 - 4  Ranthambore. I parken är vissa tigrar dagaktiva och det skall vara en av de bästa platserna att se den skygga stora katten - Bara att hålla tummarna. Förutom tiger finns här mängder med andra djur ex. Leopard, hyena, flera arter hjort, schakal, apor, fåglar m.m. - Vi har 2 turer/ dag med safaribil ut i djungeln.

Dag 5 -  Tidig morgon med tåget tillbaka till Delhi och flygplatsen för att flyga ned till Cochin i södra Indien – Övernattning Travancore Court Cochin

Dag 6 -  Cochin är den stora hamnstaden i Kerala, en intressant stad med många historiska minnen från de första européernas ankomst. En sightseeing ingår innan vi avslutar dagen med en Kathakaliföreställning (sydindisk dans). Övernattning Travancore Court. 

Dag 7 - Efter lunch åker vi de ca 10 milen till Kumarakom och ”The backwaters” - här bor vi på Backwater Ripples och eftermiddagen tillbringas med fördel vid poolen.

Dag 8 -  Dags att gå ombord på en av husbåtarna som skall ta oss ut på det mycket speciella Backwaters med sina smala kanaler, vidsträckta fält och stora öppna insjöar. Här sitter man på däck och betraktar det vackra landskapet och människorna i sina vardagssysslor. Nu kan även en god bok vara på sin plats. Efter några timmar ankrar vi upp, äter en bit, och fortsätter sedan färden fram till solnedgång då båten förtöjs och kocken börjar förbereda middagen. Övernattning på vår båt.

Dag 9 - Vid soluppgången lossas förtöjningarna för en kort färd ut på den stora sjön där båten ankras upp för frukosten. Färden fortsätter över öppna vatten och på förmiddagen lägger vi åter till i Kumarakom. Vi tar farväl av besättningen och fortsätter mot stränderna i Kovalam. Här bor vi på lyxhotellet Uday Samudra med spaanläggning och tillfälle att få Ayurveda behandlingar.

Dag 10 – 13 - Fria dagar på stranden. innan vi flyger hemåt dag 13. 

Resans pris: 15 550.- exkl. flyget

I priset ingår:

  • Allt enligt programmet

  • Tåg, buss och inrikesflyg

  • Del i tvåbäddsrum med frukost/helpension på husbåten och i Ranthambore.

  • I programmet ingående utflykter med inträdesavgifter.

  • Svensk/Indisk reseledning samt vid behov lokala engelskspråkiga guider.

I priset ovan pris ingår inte flygresan t/r Indien (beräknad kostnad ca; 8000 - 10000:- ). Detta är ett önskemål från tidigare resenärer som vill betala med kontokort för att få tillgång till bankkortens reseförsäkringsskydd. Jag bokar en gruppbiljett till bästa pris och sedan sker all kontakt direkt mellan resenär och det bolag som bokar flyget. Naturligtvis kan du boka flyget själv.

Jag reser med som sällskap och inte reseledare i traditionell mening.

Alla måste vara beredda på att ta egna initiativ.

 

VISUM ingår ej i priset.

När det gäller visum finns ett elektroniskt visum som söks via länken nedan :

https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

 

eller kan beställas från Indiska Ambassaden: 

Adolf Fredriks Kyrkogata 12, Box 1340, 111 83 Stockholm
08- 107008, 4113212, 4113213

 

Hur anmälning och betalning går till:

Om Du vill följa med på resan betalar du bokningsavgift på 4550: - till Bankgiro 218-6088.

Skriv: namn, adress, telefonnummer och personsiffror (6 stycken) på inbetalningskortet. Jag behöver även en e-postadress. Därefter kommer flyget att faktureras separat direkt från det bolag som sköter den bokningen. (Brukligt är att biljetter betalas 30 dagar innan avresan) - Det går fint att betala med kontokort för att få tillgång till försäkringen mm.

Resterande belopp betalas på plats i Indien.

OBS ! Anmälan är bindande.

 

Avbeställningsregler.

Om du avbeställer resan med läkarintyg, eller av annan godkänd anledning (dödsfall eller att någon närstående blir allvarligt sjuk, så du tvingas avboka din resa) får du tillbaka 2000.- av din bokningsavgift fram till 30 dagar innan avresa. Efter det står hela bokningsavgiften inne.  En administrativ avgift på minst 2550:- tas alltid ut vid avbokning.

Vid avbokning av icke godkänd anledning återbetalas 50% av inbetalt belopp fram till 50 dagar innan avresa. Efter det återbetalas inget.

Flyget har egna avboknings regler som medföljer fakturan från flygbolaget.

Statlig resegaranti finns för samtliga mina resor

Lagen om paketresor: https://www.konsumentverket.se/contentassets/acc261b187434045a4b8826cb015815b/standardformular-ai-paketresor-hyperlankar-kan-anvandas.pdf

"Den som väntar på att ta nästa steg kan bli stående på ett ben resten av livet"